Programma

Info volgt...

  

Programma en timing onder voorbehoud, kan onderhevig zijn aan wijzigingen.

DIT waren DE LIvEBANDS VaN GOeTROCK 2019:

(1) 15.00 uur salim seghers:

Salim Seghers (echte naam Jos Aerts) is een van onze bekendste charmezangers. Hij scoorde zijn eerste hit met "Verlaat me nooit", die eind maart 1972 een paar weken de eerste plaats in de hitlijsten bezette. De volgende jaren scoorde hij nog hits met "Vaarwel", "Waar is nu je liefde" (1972), "Mijn liefde is voor jou alleen" (1973), "Mooie uren, mooie dromen", "Ik hou zoveel van jou", "Mea culpa" (1974) en "Beloof me niet te veel" (1975). Hij blijft ook de daaropvolgende jaren nog singles uitbrengen. In 1986 had hij nog een hit met "Marie Helena" en in 1989 belandde zijn nummer "Koningin van de nacht" op de eerste verzamel-cd van het televisieprogramma Tien Om Te Zien, van de commerciële Vlaamse zender VTM. Verder scoorde hij in 1999 nog met "Aicha".

Salim Seghers is op 70-jarige leeftijd nog steeds zeer actief in het circuit van schlager- en charmezangers, waarin hij één van de weinige zangers is die nog met een eigen orkest optreedt.

 

INFO   www.salimseghers.be

VIDEO https://www.youtube.com/watch?v=rkSUk1XoJxg

 

(2) 18.00 uur BAnton:

 

Banton is voor de trouwe Goetrock-bezoekers allerminst onbekend. Deze band speelde dan ook op álle vorige edities van Goetrock. Vaste klanten, die moet je verdienen.

Banton brengt een aparte sound (met dank aan de occasionele tinwhistle en mandoline) die we het best kunnen omschrijven als folkrock met bluegrassy country-invloeden. De thema's van hun songs zijn heel uiteenlopend: de ene keer gaat het over decadentie, plezier maken en overmatig drankgebruik, dan weer over iets universeels als de liefde.

 

Wie Banton al kent, kijkt vast en zeker uit naar hun optreden. Wie hen nog niet kent, gaat een aangename kennismaking tegemoet.

 

INFO   https://www.facebook.com/banton.band/

VIDEO https://www.facebook.com/banton.band/videos/857310867738735/

 

(3) 19.30 uur hopers:

 

Coverband Hopers is een vaste waarde op Goetrock: 5 gepassioneerde muzikanten, 4 tot in de perfectie afgestemde instrumenten, 3 doorleefde zangstemmen, 2 pinten nog snel voor het opgaan, 1 grote liefde voor muziek, 0 geduld met aftellen.

Deze stijlvolle coverband brengt muziek uit de jaren zeventig tot nu. Verwacht echter niet het platgespeelde standaardrepertoire, wel een keur aan slim uitgezochte pareltjes uit de muziekgeschiedens (Pink Floyd, Blur, The Breeders, David Bowie, Oasis, Queens Of The Stone Age, en meer van dattum).

 

INFO   www.hopers.be  of 0032 493 977951

 

(4) 21.00 uur The Skadillacs:

 

THE SKADILLACS is een 8-koppige band met een passie voor SKA. Zij spelen de Two tone Ska van de jaren ’80 en brengen die sound perfect opnieuw tot leven.

Een optreden van THE SKADILLACS is een topfeestje met classic songs. The Specials, Madness, Bad Manners, The Beat, The Selecter zijn namen die zeker op hun playlist zullen prijken.

 

INFO   http://www.theskadillacs.be/

VIDEO https://www.youtube.com/watch?v=mc8_xZb7giA

VIDEO https://www.youtube.com/watch?v=5xc1evIfQJs

 

23.00 uur The KIDS!

TOP OF THE BILL  GOETROCK 2019
TOP OF THE BILL GOETROCK 2019

 

The Kids is een Vlaamse punkband die vooral actief was eind jaren zeventig, begin jaren tachtig. Centrale figuren zijn Ludo Mariman, destijds een Antwerpse scheepshersteller, later fulltime zanger-muzikant en Danny De Haes en Eddy De Haes. De groep genoot destijds een cultstatus in België, maar is er jaren later in geslaagd ook succesrijk in het buitenland te worden.

 

The Kids ontstond in 1976 onder de naam Crash. Toen in Engeland de punkbeweging ontstond, haakten de groepsleden daarop in en werd de naam van de band veranderd. Basgitarist Danny De Haes was bij de oprichting van de groep pas twaalf jaar oud en nog schoolgaand.

 

De eerste twee platen van The Kids bevatten prototypische punksongs, allemaal geschreven door Mariman. Opvallend is dat hun eerste plaat geproduceerd werd door Leo Caerts, de man die de wereldhit 'Eviva Espana' bedacht had, en die dus muzikaal zowat de complete tegenpool van de primitieve punk van The Kids was. Hun debuut krijgt heel wat aandacht en levert hun onder meer optredens met Patti Smith en Iggy Pop op, evenals een plaats op het Jazz Bilzen-festival.

Hun derde plaat, 'Living in the 20th century' (1979), werd geproduceerd door Sylvain Vanholme (van Wallace Collection) en toont een zekere evolutie ten opzichte van de rauwe punk op de eerste twee platen. In 1981 schreef Mariman There will be no next time, een nummer dat ondertussen als een klassieker wordt beschouwd, maar dat merkwaardig genoeg destijds niet als single uitgebracht werd: de platenfirma koos voor Dancing, dat een kleine hit werd.

 

In 1982 nam de band in Zaal Volksbelang (Mechelen) en Hof ter Lo (Antwerpen) een liveplaat op met de Rolling Stones Mobile Studio: 'If the Kids...'

De band ging uit elkaar in 1985, maar kwam in 1996 weer bijeen en treedt tot op heden nog regelmatig op in binnen- en buitenland. Zo speelde de band – die inmiddels via bootlegs en het internet ook buiten België een cultstatus had opgebouwd – in 2004 voor het eerst op in de Verenigde Staten. Hun eerste Amerikaanse optreden - in de volgepakte Southpaw in Brooklyn - werd op dvd uitgebracht als 'The Kids: Live in New York'. In april 2006 voegde de originele bassist Danny De Haes zich weer bij The Kids.

Ludo Mariman was in 2006 als verrassingsact en afsluiter op de 0110-concerten voor verdraagzaamheid in Antwerpen. Hij speelde er onder meer "There Will Be No Next Time". (Tom Barman, de frontman van dEUS en organisator van 0110 is een grote fan van het nummer en zette het ook op de soundtrack van zijn film Any Way The Wind Blows (2003)). In 2007 werden al hun elpees op cd heruitgegeven in een grote Kids Anthology.

 

In 2008 speelden ze op de Lokerse Feesten met The Sex Pistols, Buzzcocks en The New York Dolls. Op 2 november 2011 verliet Danny De Haes The Kids om andere muzikale wegen te bewandelen en werd vervangen door Yves.

 

In 2011 bracht Mariman met The Kids het toepasselijke 'There Will Be No Next Time' als afsluiter van de laatste Music For Life, op het dak van het Glazen Huis in Antwerpen.