GFL kiest concrete en controleerbare goede doelen, vlakbij en verder weg.

NU GESTEUNDE PROJECTEN:

GLF besliste om in 2019 deze twee goede doelen financieel te steunen:

  • 1ste  jaar  Nepal, steunproject voor structurele hulp aan onderwijsproject: 

In het kort komt het erop neer dat de GFL-steun wordt toegewezen aan een schooltje in de buurt van de school waar men al een paar jaar werkzaam is (in de buurt van Nagarkot, 26 kilometer ten oosten van Kathmandu), maar die tot nog toe geen steun ontvangen. Het geld zal gebruikt worden voor een lunchprogramma voor de kinderen (wat rijst en groenten elke dag). De school heeft ongeveer 140 kinderen (van kleuter tot 5e leerjaar), waarvan sommigen elke dag meer dan een uur te voet moeten lopen van en naar de school. Als ze dan een hele dag niets te eten hebben, is dat vaak een reden om niet meer naar school te gaan. Vorige week zijn we de hele tijd bezig geweest met ons evenement, maar wanneer ik in februari terugga, wil ik gerust "jullie" school even bezoeken en daar ook wat reacties en foto's van meebrengen. Twee van de leraren van de "jullie" school waren trouwens aanwezig bij onze workshop vorige week en, hoewel ze van jullie actie niets afwisten, haalden allebei het gebrek aan een lunchprogramma aan als de grootste uitdaging voor hun school op dit moment. 

  • 2ste  jaar "De Schommel": "(...)Wij zijn een centrum voor kinderzorg en gezinsondersteuning.  Wij ondersteunen ouders bij het opvoeden van hun kinderen.  Wij richten ons hierbij zowel op het kind en de ouders als op het hele gezin.(...)"

Meer info over deze twee goede doelen 2018? check via onderstaande links hun werk:

 

link naar Nepal foto-page: klik hier

klik hier op De Schommel

  •  De Klaproos

GFL verleent in 2018 bovendien z'n expliciete steun aan "De Klaproos" een bijzonder project rond palliatieve zorgkamers in rustoord Huize Nazareth Goetsenhoven.  Het project faciliteert een zo aangenaam mogelijke levensbeëindigingszorg.

Hoe steunt GFL dit jaar concreet De Klaproos?

GFL besliste om z'n mensen in te zetten in steun van 2 concrete initiatieven van Huize Nazareth Goetsenhoven: de Huize Nazareth Halloweentocht 31.10.2018 en de Huize Nazareth kerstmarkt 2018.  Op die manier steunen we de fondsenwerving van Huize Nazareth ten voordele van "De Klaproos". 

 

VROEGER GESTEUNDE PROJECTEN:

 

2016: GFL steunde in 2016:

  • Bindkracht Landen (ca. 12 800 euro.-) 

2017: GFL besliste via de GFL-raad om in 2017 twee goede doelen te steunen (ca. 13 800.- euro verdeeld over beide doelen):

  • VZW Bindkracht Landen
  • Steunproject "Halaai Xale" Gambia via  Astrid Costermans, Lubbeek

2018: GFL besliste voor 2018 om 3 goede te steunen (ca 13 800.- euro verdeeld over 3 doelen):

 

  • De Schommel Tienen
  • Halaai Xale Gambia
  • De Klaproos, Huize Nazareth Goetsenhoven